Geboren te Laren, Noord-Holland. Laura Scheepers is een Nederlandse schrijver. Ze schrijft al sinds ze op de kleuterschool zat. Tijdens haar schooltijd leverde dat voornamelijk goede cijfers op. In recente jaren heeft chronisch ziek zijn haar in ieder geval een ding opgeleverd: tijd om te schrijven.

Studeerde in 2005 Juf basisonderwijs aan Hogeschool Utrecht feo en studeerde Master Special Educational Needs aan Fontys hogeschool Amsterdam.

Ze is dol op Fantasy en SF, maar ze leest ook romans, streekromans, meisjesboeken, kinderboeken, YA, thrillers... en... Historische fictie, daar houd ze ook veel van. Ze leest zowel in het Nederlands als in het Engels. In 2019 begon ze na een writersblock van jaren weer met schrijven en sindsdien is er een aantal verhalen uitgekomen in bundels.  Ze schrijft graag historische fictie, Future-fiction, Fantasy en slipstream, maar is bereid om bijna alles te proberen. Ook jureert en redigeert ze voor EdgeZero. Naast schrijven en lezen, houdt ze van katten, gamen en knutselen met alle mogelijke en onmogelijke materialen.

Woont momenteel in Hilversum. Co-Auteur: Mike Jansen & Edward van Egmond