Copyright foto Finn Audenaert en met toestemming van Finn Audenaert geplaatst.

Geboren te Gentbrugge, Gent, Oost-Vlaanderen. Finn Audenaert is een Belgische leraar Duits, recensent en auteur. Als kind schreef en tekende hij enkele strips. In zijn tienerjaren pende hij wat gedichten. Niets bijzonders. Toen hij begon te werken als leraar, schreef hij een novelle over een man en zijn poes. Dat klinkt misschien anders dan hij het bedoelt. Later nog, dat zal rond 2010 geweest zijn, vatte hij het idee op een verhalenbundel te schrijven rond het thema ‘fietsen’.

Waar zowat alle eerdere materiaal is verloren gegaan, zijn van die bundel, die nooit klaar geraakte, wel een drietal verhalen en een onafgewerkte novelle overgebleven. Een van die verhalen is Het fietsende meisje, dat hij op Verhalen uit vreemde oorden postte. Het was het enige verhaal met fantastische elementen dus het paste wel binnen het concept van de website.

Hij leest graag verbeeldingsliteratuur, in het bijzonder korte verhalen in de fantastiek en het absurde. Op even dagen beweegt hij zich in kleurrijke kringen zoals de Jean Ray Vriendenkring, het SF-Café Leuven en het online gebeuren Out Of This World. Op oneven dagen dwalen zijn gedachten af naar vreemde oorden.

Hij woont samen met één hond, enkele abonnementen op streaming services en ongezond veel boeken in Gent. Zijn favoriete citaat is van Oscar Wilde: "We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars."