Nederland en Vlaanderen hebben door de eeuwen heen innovaties geleverd die ons volk in staat stelden te overleven in een omgeving die voortdurend bedreigd werd door natuur- en oorlogsgeweld, om over het interne gekissebis maar niet te spreken.

Ook nu lopen de Lage Landen voorop in ontwikkelingen op chip-technologie, energievoorziening, software-ontwikkeling en nog een heel scala aan vernieuwende technologieën op uiteenlopende gebieden.

Het zal dus niemand bevreemden dat de toekomst - in ieder geval voor een deel - een Hollands tintje zal hebben. Natuurlijk hebben onze hedendaagse SF-schrijvers daar iets over te zeggen en in deze bundel geven ze hun wildste ideeën en visies over onze toekomst, hoe glorieus of neerslachtig ook.

De schrijvers in deze bundel: Tais Teng, Jaap Boekestein, Rob Geukens, Kelly van der Laan, Laura Scheepers, Maarten Luikhoven, Mike Jansen, Johan Klein Haneveld, Frank Roger, Roderick Leeuwenhart, Eowen Valk, Roelof Goudriaan, Dick van der Bij, Edward van Egmond, Joost Uitdehaag, Peter Kaptein en Charles van Wettum