Eindhoven, Noord-Brabant. Lex Heereveld is een Nederlandse pensionado, bassist van de Bluesdiggers en illustrator. Studeerde Physics aan University of Groningen.

Sinds hij zich kan herinneren is hij gek op muziek, maar 'pas' in 1977 is hij zelf actief geworden. Speelde in 1976 in De Bluesgroep Drenthe, samen met Jan Rot. Lex speelde bas in de de Life Boat Bluesband van 1985 tot 1999.

Na met veel plezier -onder de provisorische naam "BluesBlasters Light"- in de zomer van 2014 een aantal keren succesvol in het winkelcentrum van Roden te hebben gespeeld, besloten we begin 2015 om als band verder te gaan. Vooralsnog onder de naam "Grumpy Old Men". Maar al gauw merkten we dat de naam "Bluesdiggers" beter bij ons paste. Uitgangspunt moest in ieder geval zijn dat we voornamelijk met eigen composities aan de slag zouden gaan. Geen dogma's of keurslijf maar blues, andere blues en nog meer blues. Hij trad toe als bassist tot de band van zijn broertje. De rest is, zoals men zegt, geschiedenis... Speelt een Fender Precision, Ibanez AFB200 hollowbody, en een  Squier VM 70's Jazz. Voor de versterking maakt hij gebruik van een Genz Benz Streamliner 900 met 2 Aguilar SL112's.

Illustreerde al in de jaren '80 voor Fantastische Vertellingen. Na een pauze van decennia heeft hij in 2023 het potlood (of wat dan ook) weer opgepakt en illustreert als vanouds in Fantastische Vertellingen.

Zijjn hobby’s zijn motor (Yamaha TRX850), tekenen, sciencefiction, grafisch ontwerpen, film, homerecording en computer.

Woont momenteel in Groningen.