Geboren te Gorinchem, Zuid-Holland. Georgien Overwater is een Nederlands illustrator van jeugdboeken en stedenboeken en animatiefilms. Georgien is een tekenfanaat van kinds af aan. ‘Als kind zat ik al te tekenen. Op de kleuterschool mocht ik wel eens door blijven tekenen in de pauze. Ik tekende hele vellen vol met poppetjes die hand in hand over het papier zwierden,’ vertelt ze zelf.

Na haar middelbare school volgde ze de Kunstacademie in Arnhem. Hier kreeg zij onder andere les van Friso Henstra en Pim van Boxsel. Hierna liep zij stage bij Toonder Studio's met als stagebegeleider Harrie Geelen.

Overwater was aanvankelijk werkzaam als illustrator bij de NOS. Samen met Gertie Jaquet, Lars Deltrap en Ineke Goes werkte ze in de Illustratiestudio te Amsterdam. Inmiddels heeft ze al veel kinderboeken geïllustreerd, onder andere de Floor-boeken van Marjon Hoffman en de boeken over Stijn, uitvinder van René van der Velde. Georgien werkt regelmatig voor Sesamstraat. Ze maakt dan illustraties en animaties. Ook heeft ze meegewerkt aan animatiefilms van Paul Driessen. Ze woont en werkt in Amsterdam. Co-Auteur: Mathilda Masters