Geboren te Helmond, Noord-Brabant. Vincent van der Linden is een Nederlands auteur, schilder en vertaler van Fantasy en sciencefiction. Studeerde beeldende kunsten en grafische vormgeving.

In de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw was hij tevens samensteller van de Bruna Ganymedes-reeks met korte SF-verhalen van Vlaamse en Nederlandse schrijvers. Die verschenen, om te beginnen, in de Bruna SF-reeks. Stichting Fantastische Vertellingen gaf van Vincent van der Linden de boeken Motel Valhalla en De kat in het donker uit, in de Rare Boekjes-reeks.

Vincent won prijzen, waaronder de Literaire DAP Reinaert prijs, voor De weg naar Middelsing en de King Kong Award. Op 21 augustus 2012 heeft de Stichting Fantastische Vertellingen aan Vincent voor zijn gehele oeuvre de Bemoste Beeld-prijs uitgereikt.

Gebruikte het pseudoniem Thomas Wintner. Was tot recente datum nog steeds actief als vertaler van o.a. sciencefiction, maar ook enkele schaakboeken. Vincent was al enige tijd ziek, maar zijn ziekte kon, zoals hij het zelf uitdrukte, 'met een zeker succes' bestreden worden, zodat hij tot eind vorig seizoen nog genoeg energie had om op de club te komen schaken. Overleden aan de gevolgen van leukemie in een hospitium in Vleuten, Utrecht.